Állapotfelmérés

Az első alkalommal jelentkező páciensek fogazati állapotát részletes klinikai és röntgenvizsgálat segítségével diagnosztizáljuk. Részletes kezelési tervet készítünk a szükséges beavatkozásokról. A rendszeres ellenőrzésre visszajáró pácienseknél hasonlóan részletes vizsgálattal követjük nyomon elvégzett munkánk sikerességét, fogazati állapotuk további változását.

Szájhigiénia/Szájápolás

Az egészséges fogazat segíti a táplálkozást, a rágást, a hangképzést. Esztétikus, szép, nincs elszíneződve. Nem fáj, nem okoz panaszokat és nem betegíti meg a szervezetet. Az egészséges szájüregünkhöz (fog, fogágy, íny) elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia, melynek kivitelezését már születésünktől kezdve alkalmazni kell.

A jó szájhigiéniához nagyon fontos a megfelelő eszközökkel, technikával történő fogmosás. Nem elegendő megvásárolni egy eszközt (amit esetleg a szomszéd ajánlott), annak a használatát meg is kell tanulni. A fogazat, a fogágy állapota határozza meg, hogy kinek, mivel és milyen módon kell ápolnia fogait, esetleg fogpótlásait.

Rendelőnkben egyénre szabott, szakszerű segítséget kaphat helyes szájhigiénéjének kialakításához.